Jongerencoach voor coaches (online + coaching)

Jongerencoach voor coaches (online + coaching)

(Online) Opleiding
Jongerencoach voor coaches (online + coaching)

Datum: 01/08/2024 tot 30/09/2024
€ 1.095,00


Voor wie

Ben je al coach of beschik je over coachende vaardigheden en wil je graag vaardigheden ontwikkelen gericht op het coachen van jongeren? De jongerencoach opleiding voor coaches biedt je de mogelijkheid om jezelf in 3 maanden verder te bekwamen. 


Wat kun je verwachten

De jongerencoach modules hebben een online opzet met een individueel coachmoment na elke 2 modules. Daarnaast voer je uitdagende praktijkopdrachten uit. Dit maakt het traject intensief en zeer effectief.

Deze opleiding beslaat vier lesdagen die ieder een module op zichzelf zijn:

Module 1 (Puberbrein)

Een belangrijke puberteitsfase is aangebroken, de periode tussen de 9-25 jaar. Een periode die voor zowel de jongeren als voor de omgeving vaak als een ‘lastige’ en ongrijpbare periode ervaren wordt. Welke invloed heeft deze fase, wat zijn de verleidingen en hoe worden vriendschappen gevormd? We proberen antwoord te vinden op al deze vragen.

Module 2 (Motivatie & communicatie)

Tijdens Module 2 gaan we kijken naar motivatie en communicatie. Motivatie om te leren en in beweging te komen ligt voor jongeren in deze fase uiteen. Eenieder leert op z’n eigen manier, waarbij motivatie een belangrijke basis vormt. We onderscheiden meerdere vormen van effectief communiceren met jongeren die hieraan ten grondslag liggen.


Module 3 (Culturen en generaties)

Module 3 gaat over culturen en generaties in de breedste zin van het woord. Wat gebeurt er als straatcultuur een rol gaat spelen in het dagelijke leven van jongeren?  En welke jongerenculturen onderscheiden we? Spelen generaties hier ook nog een rol? We gaan tijdens deze module op zoek naar de verschillen en overeenkomsten die van invloed zijn in de (mis)match hiertussen.

Module 4 (Trauma, hechting en veerkracht)

Tijdens module 4 besteden we aandacht aan trauma’s, de gevolgen van een niet veilige hechting en het vergroten van de veerkracht bij jongeren en hoe je als jongerencoach een bijdrage kunt leveren aan het vergroten van deze veerkracht.


Doorlooptijd

We verwachten dat je 3 maanden nodig zult hebben om deze opleiding af te ronden. De online omgeving en persoonlijke begeleiding zijn 6 maanden beschikbaar.


Benodigde boeken en materialen

We hebben een optionele literatuurlijst beschikbaar als aanvulling op de opleiding.


Aanvullende informatie

Je kunt deze opleiding goed inzetten als aanvulling op eerder gevolgde beroepsopleidingen. Ben je docent, hulpverlener, werk je met jongeren en/of heb je coachende vaardigheden, dan is de jongerencoach voor coaches opleiding een mooie aanvulling op je vak.