Kindercoach voor coaches (online + coaching)

Kindercoach voor coaches (online + coaching)

(Online) Opleiding
Kindercoach voor coaches (online + coaching)

Datum: 01/06/2024 tot 30/09/2024
€ 1.095,00


Voor wie

Ben je al coach of beschik je over coachende vaardigheden en wil je graag vaardigheden ontwikkelen gericht op het coachen van kinderen? De kindercoach opleiding voor coaches biedt je de mogelijkheid om jezelf in 3 maanden verder te bekwamen.


Wat kun je verwachten?

De kindercoach modules hebben een online opzet met een individueel coachmoment na elke 2 modules. Daarnaast voer je uitdagende praktijkopdrachten uit. Dit maakt het traject intensief en zeer effectief.

Module 1 (De ontwikkeling van het kind)

Er zijn diverse visies op de ontwikkelingsfasen van een kind. We gaan in op die verschillende visies en kijken vanuit verschillende invalshoeken.

De ontwikkeling van het kind wordt beïnvloed door verschillende factoren. Zo zijn er verschillen in generaties, maar heb je ook te maken met verschillende opvoedstijlen en culturele diversiteit die allemaal van invloed zijn op hoe het kind in het leven staat en zich ontwikkelt. Als Kindercoach is het belangrijk om dit allemaal mee te nemen in je coachtraject. Afsluitend bekijk je hoe je eigen (kind) ontwikkeling zich verhoudt t.o.v. de ontwikkelingsfasen, generatieverschillen, opvoedstijlen en culturele achtergrond.

Module 2 (Pedagogische driehoek)

Wanneer er verbinding is tussen kind, ouder en de omgeving van het kind, dan zal het uitgroeien tot een stabiele volwassene. Betrokkenheid draag bij aan een positieve ontwikkeling. Echter is het niet altijd vanzelfsprekend dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Dit vraagt van jou als Kindercoach inzicht in de Pedagogische driehoek (kind - ouder - professional, zoals bijvoorbeeld de leerkracht). Met welke hulpvraag ga je aan de slag? Met die van het kind, de ouder of bijvoorbeeld de leerkracht? In deze module ga je op zoek naar antwoorden op de vragen:

  • Wat is de invloed van ouders en professionals?
  • Hoe kan de pedagogische driehoek effectief zijn?
  • Wat is mijn rol als Kindercoach binnen deze pedagogische driehoek?


Module 3 (Werkvormen en materialen)

Het werken met kinderen vereist een andere aanpak dan die met volwassenen. In deze module ga je je basis coachvaardigheden vertalen naar het werken met kinderen. We werken aan de vragen:

  • Welke activerende werkvormen zet ik in bij coaching van kinderen en jongeren ?
  • Hoe sluit je aan bij de belevingswereld van kinderen?

Module 4 (Trauma, hechting en veerkracht)

Tijdens module 4 besteden we aandacht aan trauma’s, de gevolgen van een niet veilige hechting en het vergroten van de veerkracht bij kinderen en hoe je als kindercoach een bijdrage kunt leveren aan het vergroten van deze veerkracht.


Doorlooptijd

We verwachten dat je 3 maanden nodig zult hebben om deze opleiding af te ronden. De online omgeving en persoonlijke begeleiding zijn 6 maanden beschikbaar.


Benodigde boeken en materialen

We hebben een optionele literatuurlijst beschikbaar als aanvulling op de opleiding.


Aanvullende informatie

Je kunt deze opleiding goed inzetten als aanvulling op eerder gevolgde beroepsopleidingen. Ben je docent, hulpverlener, werk je in de kinderopvang en/of heb je coachende vaardigheden, dan is de kindercoach voor coaches opleiding een mooie aanvulling op je vak.