Van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek

Van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek

Workshop
Van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek

Datum: 11/04/2023
€ 399,00


Van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek

In gesprek met anderen (of met jezelf) kun je in patronen terecht komen die open communicatie en samenwerking belemmeren. De kans is dan groot dat je in de Dramadriehoek zit en een van de drie rollen uit die driehoek inneemt:

  • De Aanklager
  • Het Slachtoffer
  • De Redder

Alledrie de rollen zijn herkenbaar, kunnen elkaar versterken en zijn ineffectief.

Ook kun je 'doorschuiven' in de driehoek: het Slachtoffer dat zich niet voldoende gehoord en/of geholpen voelt, kan veranderen in een Aanklager.

Maar hoe kom je dan uit dat patroon en uit die driehoek, zodat je effectiever communiceert en samenwerkt? Kortom: hoe beweeg je van de Dramadriehoek naar de Winnaarsdriehoek?

Daar ga je mee aan de slag tijdens deze workshop.

Op deze dag leer je:

  • Hoe de Dramadriehoek in elkaar zit en invloed heeft op onze dagelijkse communicatie
  • Hoe je kunt schakelen van Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek
  • Hoe je de modellen toe kunt passen in training en coaching

Over de trainer

Hannah Kruijff is al haar hele werkzame leven bezig met het ondersteunen van mensen in hun ontwikkeling. Eerst als logopedist op een school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen, later als Learning & Development Adviseur in de Retailbranche. Sinds 2017 werkt ze als trainer, coach en studiebegeleider bij TC Academy, waar ze ook opgeleid is als professioneel trainer en coach.

De Dramadriehoek heeft op haar in al zijn eenvoud veel indruk gemaakt. Voor haar is het een model dat helpt om te duiden wat er gebeurt in communcatie en verhoudingen tussen mensen en ook meteen een aanzet geeft tot manieren om hier anders mee om te gaan.

Over de workshop

De workshops vinden plaats op onze locatie in Rotterdam aan de Waterloostraat 122c. In de welkomstmail, na inschrijving, ontvang je de parkeer en OV informatie.

Lestijden zijn van 10:00 - 16:00/16:30 uur.

Er is koffie/thee en voor een gezonde lunch wordt gezorgd.

Ben je geïnteresseerd in deze workshop? Schrijf je dan hier in.