Combinatieopleiding tot trainer en coach

Trainer & Coach

Combinatieopleiding tot trainer en coach

Eerstvolgende startdatum: 03/04/2023
€ 9.800,00
  • 2 erkende Post HBO diploma' s
  • in 1,5 jaar  vakbekwaam trainer en coach 


Startdata


03/04/2023
Rotterdam/ Utrecht/Zwolle

Twee keer per maand op maandag (coach) of dinsdag (trainer)

In 2 x 6 maanden een erkend diploma voor zowel een trainer- als een coachopleiding?

Bij TC Academy kan het!

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je zowel een trainer- als een coachopleiding zou willen volgen. In het werkveld zien we dat training en coaching elkaar kunnen aanvullen Een individu die tijdens een training extra begeleiding nodig heeft, kan baat hebben bij coaching daarna om zo op het gewenste resultaat te komen. Met de trainer/coach combinatie kun ji hier invulling aan geven. Twee opleidingen volgen vergt een grote investering in tijd en geld. Daarom bieden we bij TC Academy de mogelijkheid om zowel de trainer- als de coachopleiding te volgen in nog geen 1,5 jaar!

Het geeft je de mogelijkheid om binnen afzienbare tijd twee opleidingen te volgen en twee erkende diploma's te verdienen. Hiermee sta je sterk in het trainer/ coach werkveld en heb je competenties verworven die elkaar prachtig aanvullen!

Vraag een gesprek aan om jouw opleidingswensen te bespreken.

STAP budget

Als je je inschrijft voor deze opleidingen kom je in aanmerking voor het STAP budget:

Wil je een opleiding volgen om jezelf verder te ontwikkelen en je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten? Met de subsidieregeling STAP-budget kun je vanaf 1 januari 2022 maximaal € 1.000,- per jaar ontvangen voor het volgen van een opleiding of training.

STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. Met deze subsidie wil de overheid scholing toegankelijker maken en iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt. Het kabinet stelt jaarlijks 200 miljoen beschikbaar, waarmee naar schatting ruim 200.000 mensen (een deel van) hun opleiding kunnen betalen. De meeste opleidingskosten vallen onder deze regeling.

Het budget van het kabinet wordt elk jaar verdeeld over 6 aanvraagtermijnen. Omdat het hier om een subsidieregeling gaat, hoef je het ontvangen bedrag niet terug te betalen. Zelfs voorschieten van de kosten van een opleiding is niet nodig. Op die manier hoopt het kabinet dat meer mensen de financiële mogelijkheid hebben om zelf een opleiding te volgen.

Voorwaarden STAP-budget

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je aan diverse criteria voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • Je scholing start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Hoe werkt het inschrijfproces?

Het STAP-budget wordt uitgevoerd door UWV. Zodra de aanvraagtermijn start, kun je je via het UWV inschrijven. Is het budget op, dan is aanvragen niet meer mogelijk en moet je je bij de volgende aanvraagtermijn opnieuw inschrijven. Nadat het STAP-budget is toegekend, ontvangt de opleider het bedrag en wordt dit in mindering gebracht op de opleidingskosten.Doorlooptijd

In de  Combiopleiding volg je twee post-hbo opleidingen (die voor Trainer en die voor Coach). Je start bijvoorbeeld met onze opleiding tot Professioneel coach.  Deze opleiding rond je helemaal af (inclusief examen en diploma). Daarna ga je verder met onze post-hbo opleiding tot Professioneel trainer.  Voor deze opleiding doe je ook (apart) examen. 

De doorlooptijd van het totale opleidingsprogramma hangt af van je startmoment:

Starten in het voorjaar

Start je in het voorjaar? Dan volg je de coachopleiding in de periode april - december. Er zijn geen lessen in de vakanties. In totaal ben je 6 maanden met de opleiding bezig, verspreid over 8 maanden.

De traineropleiding volgt dan in het voorjaar van het daaropvolgende jaar. Hier geldt de opleidingsperiode van februari - december (uitgezonderd vakanties. De zomerstop is tussen 15 juni - eind augustus). In totaal ben je 6 maanden met de opleiding bezig, verspreid over 9 maanden. 


Starten in het najaar

Start je in het najaar? Dan volg je de traineropleiding in de periode september - april. Er zijn geen lessen in de vakanties. In totaal ben je 6 maanden met de opleiding bezig, verspreid over 7 maanden.

Daarna heb je ´zomerstop´. In september start je met coachopleiding. Deze duurt ook weer tot april. Er zijn geen lessen in de vakanties. In totaal ben je 6 maanden met de opleiding bezig, verspreid over 7 maanden.