Erkende coach opleiding of niet? | BlogErkende coach opleiding of niet?

Tijdens de zoektocht naar een geschikte opleiding tot coach wordt er vaak gesproken over erkende opleidingen. Wat houdt een erkende opleiding nu precies in en is dit nu wel of niet nuttig om op te letten bij het kiezen voor een opleiding?

meer over

Coachingsopleiding - Post HBO professioneel opleiding tot Coach

Eerstvolgende startdatum: 24/06/2024

Wat is een erkende opleiding?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een erkende (geaccrediteerde) opleiding is elke vorm van onderwijs of opleiding die door een officiële instantie is erkend. Het betekent dat de kwalificaties en normen waaraan het programma voldoet zijn geverifieerd en goedgekeurd. Deze erkenning wordt meestal gegeven door een nationale instantie, zoals een overheidsinstantie, beroepsvereniging of vakbond. Accreditatie kan je vertrouwen geven in de kwaliteit van de opleiding, omdat het meestal gepaard gaat met de garantie dat je de kennis en vaardigheden krijgt die nodig zijn om te slagen in je gekozen vakgebied. Hiernaast levert een erkende opleiding ook een wettelijk beschermd getuigschrift of diploma af. Na het behalen van een diploma bij een erkende opleiding word je opgenomen in het abituriëntenregister.


Erkende coach opleiding

Deelnemers aan erkende coach opleidingen krijgen de instrumenten en middelen die nodig zijn om een succesvolle professionele coach te worden. Door middel van praktijkgerichte leerervaringen ontwikkel je vaardigheden om veranderingen binnen individuen en organisaties te vergemakkelijken. Je leert ook hoe je betekenisvolle relaties met je cliënten creëert en hoe je tot nadenken aanzettende vragen stelt die inspireren tot onderzoek en blijvende positieve verandering te bevorderen. Bovendien krijg je inzicht in de ethische overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het verlenen van coaching diensten. Na afloop van de opleiding beschik je over de vaardigheden en kennis die nodig zijn om met vertrouwen het professionele coaching veld te betreden.


Ruim aanbod in opleidingen tot coach

Je hebt de competenties en de ambitie om coach te worden. Dan is het tijd om te kiezen wat voor soort coach er in jou schuilt. Als je je gaat verdiepen in een opleiding tot coach dan zal je zien dat er een zeer ruim aanbod is in verschillende soorten coaching. Een kleine greep uit de mogelijkheden: jongerencoach, kindercoach of loopbaancoach. Het is belangrijk om een richting te kiezen die bij jou past als persoon. Kan jij goed met jongeren omgaan? Dan is dit wellicht de juiste richting voor jou. Voor alle opleidingen tot coach geldt dat het handig is om in ieder geval al over een aantal competenties te beschikken, denk hierbij aan:

  • zelfinzicht
  • resultaatgericht
  • empathisch vermogen
  • communicatieve vaardigheden

Een sterke coach, is een luie coach. Iemand die de gedachtegang van een coachee goed kan volgen, zonder daar een aanname in te doen. Ook is het van belang dat je beschikt over een ruime dosis zelfinzicht en empathie. Daarnaast laat je de coachee zijn of haar gewenst situatie formuleren. Moedig je coachees aan realistisch te zijn bij het stellen van hun doelen en geef waar nodig constructieve feedback. Vanuit empathie tonen om zelfinzicht te ontwikkelen en tegelijkertijd doelen helpen ontwikkelen.


Erkende coach opleiding, wel of niet?

Met het behalen van een diploma voor een erkende opleiding sta je altijd één stap voor. Erkende opleidingen zijn zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de eisen van professionele en erkende kwalificaties. Dit zijn geen informele of zelfontwikkeling cursussen, maar een gestructureerd programma met beoordelingen, feedback en certificering. Het onderscheidende diploma helpt jou in je loopbaan sneller opdrachten binnen te halen. Je zal je nooit meer hoeven te bewijzen. 


Aangesloten organisaties bij een erkende opleiding

TC Academy is o.a. aangesloten bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs. Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs is een organisatie die onderzoekt of opleidingsinstituten aan alle aspecten voldoen om een officieel kwaliteitskeurmerk te krijgen. Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO) keurt post HBO opleidingen. Indien je een SPHBO geregistreerde post HBO opleiding succesvol afrondt en van de SPHBO een getuigschrift krijgt, wordt je op de lijst gezet van het Landelijke Register van Deelnemers. 


Coach worden met een erkende opleiding bij TC Academy 

Bij TC Academy zetten we ons in om onze studenten te helpen hun vaardigheden te verbeteren en de beste trainers en coaches te worden. Onze opleidingen zijn ontworpen om een diepgaand kennisniveau te bieden dat voor iedereen toegankelijk is. Aan het eind van de opleiding loop jij de deur uit met alle nodig kennis op zak om een uitmuntende coach te worden. Én een diploma bij een erkend opleidingsinstituut! 

 

© 2024 TC Academy
designed & powered by AWINK Websolutions