Hoe lang duurt een coaching opleiding gemiddeld? | BlogHoe lang duurt een coaching opleiding gemiddeld?

Ben je op zoek naar een coach opleiding en wil je weten waar je aan toe bent? Zoals je waarschijnlijk wel gezien hebt, zijn er tientallen verschillende coaching opleidingen in ons land. Maar welke ga je kiezen? Wellicht zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet welke je met elkaar kunt vergelijken. Waarom duurt de ene opleiding een dag en de ander een half jaar? Wij helpen je verder. 

meer over

Coachingsopleiding - Post HBO professioneel opleiding tot Coach

Eerstvolgende startdatum: 23/09/2024

Om je iets te kunnen vertellen over hoe lang een coachingsopleiding gemiddeld duurt, is het handig om te weten waar de verschillen zitten. Zo is onder andere jouw budget, doel, niveau, de vooropleiding en de bereidheid om er energie in te steken van invloed op de duur van de opleiding.

Wat is je doel?

Er is geen standaard antwoord op de tijdsduur van een coaching opleiding. Het valt of staat namelijk met jouw doel. Wil je coaching vaardigheden ontwikkelen, dan volstaat wellicht een kort traject van 5 dagen. Wil je verdieping op een specifiek onderwerp? Dan is een masterclass van 2 dagen een goede optie. Wil je het vak van coach professioneel gaan uitvoeren binnen je functie, in een eigen praktijk of een combinatie daarvan? Dan doe je er goed aan om een opleiding te kiezen die minimaal een half jaar tot een jaar duurt, zodat de stof kan integreren en je vaardigheden echt ‘eigen’ maakt.

Het niveau en vooropleiding

Welke opleiding je kunt volgen en hoe lang deze duurt, hangt ook af van jouw niveau. Je kunt kiezen voor een opleiding waarbij je niet per se een vooropleiding nodig hebt, deze zijn veelal niet erkend. Er bestaan ook erkende post-hbo opleidingen waarbij wel een duidelijk startniveau wordt gevraagd. Vaak is dit hbo werk- en denkniveau of een afgeronde HBO opleiding, plus een minimaal aantal jaar algemene werkervaring. Deze opleidingen kiezen mensen veelal vanuit het perspectief om het vak na afronding professioneel te gaan uitvoeren.

Bereidheid

Mensen coachen is een vak. Niet alleen door er feeling voor te hebben, maar ook door de tijd die je bereid bent erin te steken. Zo kost het tijd om de competenties te integreren die je nodig hebt om mensen te coachen. Bij een coachingsopleiding kijk je naar anderen, maar vooral ook naar jezelf. Door op persoonlijk vlak verdieping te zoeken, zal je groeien als professioneel coach. Je voelt hem al aankomen: ook dat kost tijd. Hier zit overigens wel de grootste winst. Groeien als persoon in je rol van coach, heeft direct effect op de kwaliteit van je coaching. Wanneer jij immers weer meer over jezelf geleerd hebt, kun je ook weer meer voor een ander betekenen.

Duur coachingsopleiding TC Academy

De verschillende coachingsopleidingen bij TC Academy nemen tussen 13 tot 18 dagen in beslag. De 13-daagse variant leidt je op naar vakbekwaam trainer. De 18-daagse leidt je op naar vakbekwaam trainer met een specialisatie naar NLP of Teamcoachen. Bovendien leer je hier hoe je jezelf als zelfstandige in de markt kunt zetten. Beide opleidingen bieden een erkend Post HBO-diploma aan het eind.

Wil je coach worden?

Schrijf je dan in voor een coachingsopleiding bij TC Academy. Je kunt kiezen voor onze Post HBO coachingsopleiding of Post HBO coachingsopleiding +. Ben je op zoek naar een opleiding waar je je specifiek gaat richten op het coachen van kinderen? Dan is de Post HBO kindercoachopleiding iets voor jou. Wil jij mensen helpen bij het begeleiden in hun loopbaan? Schrijf je dan in voor onze loopbaancoachopleiding.


© 2024 TC Academy
designed & powered by AWINK Websolutions