Wat kost een trainersopleiding? | BlogWat kost een trainersopleiding?

Je wil weten wat de kosten van een trainersopleiding zijn. Je bent waarschijnlijk op zoek naar een goede opleiding waar je kunt leren hoe je mensen kunt trainen op professioneel niveau. Of je merkt dat je goed bent in werken met groepen en je vindt het tijd om dat te professionaliseren. Dan is een trainersopleiding iets voor jou. In dit artikel vertellen we je meer over de kosten van een trainersopleiding en waar je op kunt letten. 

meer over

Trainersopleiding- Post HBO professioneel Trainer

Eerstvolgende startdatum: 25/06/2024

Wel of geen erkende opleiding

Voordat we dieper ingaan op de kosten, zal je eerst de verschillen tussen de opleidingen mogen begrijpen. De ene opleiding is de ander niet, en daardoor lopen de prijzen uiteen. Een belangrijk verschil zit in de erkenning: kies je voor een erkende opleiding of niet? Een geaccrediteerde opleiding mag een wettelijk beschermd getuigschrift of diploma afgeven. Dit vertegenwoordigt een bepaalde waarde op bijvoorbeeld je cv. Heb je hier geen behoefte aan, dan kan je kiezen voor een niet-geaccrediteerde opleiding. Deze opleidingen zijn veelal wat korter en geven geen erkend diploma af.

Kosten trainersopleiding

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn bij een trainingsopleiding. Zo weet je inmiddels dat de keuze voor een erkende of niet-erkende opleiding belangrijk is, maar er zijn meer zaken die de prijs beïnvloeden.

Hoeveelheid bijeenkomsten

Er zijn opleidingen waarbij je jezelf binnen een dag tot trainer kunt omdopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een 20-daagse opleiding te volgen. Dat heeft vanzelfsprekend invloed op de prijs. Wil je een erkende opleiding volgen, dan zal je minimaal 12 contactdagen krijgen. Wil je als professionele trainer aan de slag? Dan adviseren wij je om een opleiding te volgen die tussen 6 maanden en een jaar in beslag neemt. Zo weet je zeker dat je alle lesstof tot je neemt, inclusief hetgeen wat je over jezelf leert.

Mate van ondersteuning

Elke opleider kan zelf bepalen hoe en wat men faciliteert. Het is daarom belangrijk dat je goed uitpluist wat er bij de opleiding hoort en waar jij behoefte aan hebt. Zo biedt de ene opleider de mogelijkheid tot een stage aan, terwijl de andere weer een e-learning aanbiedt. Of misschien zelfs allebei. Andere belangrijke vragen die je hierbij kunt stellen zijn: is er intervisie en/of supervisie? Kan ik een mentorgesprek aanvragen en zijn er tussentijdse evaluaties? Al met al zijn er een hoop verschillen in de mate van ondersteuning. Kijk dus goed wat er aangeboden wordt.

Examen en de verblijfskosten

Soms staat er in de kleine lettertjes: ‘Exclusief verblijf- en examenkosten’. Dit betekent dat deze kosten nog in rekening worden gebracht. Kijk dus goed of de aanbieder een all-in prijs biedt, of dat je het verblijf en examen apart dient te betalen.

Prijzen

Zoals je leest zijn er een hoop verschillen tussen alle trainersopleidingen. Afhankelijk van de bovenstaande factoren betaal je gemiddeld tussen de € 595,- voor een dag tot € 14.000,- voor een 22-daagse opleiding. De gemiddeld erkende opleiding tot trainer varieert tussen de € 4.700,- en de € 12.000,-.

Prijzen bij TC Academy

Wij bieden verschillende trainersopleidingen aan. Gemiddeld kosten onze trainersopleidingen tussen de € 5.450,- en € 6.990,- De literatuur die je nodig hebt, dien je apart aan te schaffen en bedraagt ongeveer € 300,-

In de kosten voor een opleiding zitten ook:

- Intake en competentietest
- E-learning modules naast de opleiding
- 4-6 intervisiebijeenkomsten
- Coach- en mentorgesprekken
- Werken met een acteur
- Stage lopen (optioneel)
- Examen CPION
- Trainingsruimte en lunch
- Registratie Landelijk Register Deelnemers CPION

Kortingen op trainersopleiding

Schrijf je je drie maanden voor de aanvang van de opleiding in? Dan ontvang je een korting van 5%. Daarnaast kun je de opleidingskosten (tot een maximum van €15.000,-) aftrekken van je inkomstenbelasting als je als particulier de opleiding betaalt.

Klaar om trainer te worden?

Dan is het tijd om je in te schrijven voor een trainersopleiding bij TC Academy. Je kunt kiezen voor een Post HBO trainersopleiding of een Post HBO trainersopleiding +. Wil je een erkend diploma voor zowel een trainer als een coachopleiding? Volg dan onze combinatieopleiding tot trainer en coach.


© 2024 TC Academy
designed & powered by AWINK Websolutions