Wat kost een coachopleiding? | BlogWat kost een coachopleiding?

Je wil weten wat de kosten van een coachopleiding zijn. Je bent je wellicht aan het oriënteren op een opleiding waar je kunt leren hoe je mensen op professioneel niveau kunt coachen. Of je wil je coachvaardigheden verder ontwikkelen en inzetten binnen je functie. Wij vertellen je meer over de kosten van een coachopleiding en waar je op moet letten.  

meer over

Coachingsopleiding - Post HBO professioneel opleiding tot Coach

Eerstvolgende startdatum: 23/09/2024

Erkend of niet erkend

Om je iets te kunnen vertellen over kosten, heb je eerst inzicht nodig in de verschillen tussen de opleidingen. Zo voorkom je dat je appels met peren gaat vergelijken, want er is namelijk nogal wat prijsverschil. Het belangrijkste prijsverschil zit in de keuze voor een erkende of niet erkende opleiding. Kies je voor een niet-erkende opleiding, dan zal je geen wettelijk beschermd getuigschrift of diploma ontvangen. Daarnaast zijn erkende opleidingen zijn getoetst op niveau en relevantie. Na het behalen van je diploma mag je jezelf professioneel coach of trainer noemen en word je opgenomen in het abituriëntregister.

Kosten coachopleiding

Wat je voor een coach opleiding betaalt, hangt af van verschillende factoren. Kijk dus goed wat er wel en niet inbegrepen zit in prijs die je op internet tegenkomt. Naast de keuze voor een erkende/niet erkende opleiding, zijn er andere zaken waar je rekening mee dient te houden.

Examen en de verblijfskosten apart

Dit is een veel voorkomende manier van aanbieders om de prijs op te bouwen. Er zijn aanbieders die een all-in prijs bieden, maar ook aanbieders die verblijf en examen apart rekenen. Kijk hier dus vooraf goed naar.

Aantal bijeenkomsten

Je kunt coach worden in een dag, maar het is ook mogelijk om een opleiding te volgen van 20 dagen. Dit heeft logischerwijs invloed op de prijs. Een erkende opleiding dient minimaal 12 contactdagen te faciliteren. Wil je het coaching vak op professionele basis gaan uitvoeren, dan adviseren we je een opleiding te kiezen die tussen de 6 maanden en 1 jaar duurt. Op deze manier kan alle lesstof optimaal integreren en kan hetgeen je over jezelf leert, beter indalen.

Ondersteuning tijdens de opleiding

Een opleider kan zelf bepalen hoeveel er gefaciliteerd wordt. Bekijk daarom goed wat er bij een opleiding aangeboden wordt. Is er een mogelijkheid tot het lopen van stage, zijn er intervisie en/of supervisiegesprekken, kunnen studenten coachgesprekken aanvragen en is er e-learning? Al deze extra zaken hebben invloed op de prijs, maar ook op jouw ontwikkeling naar het vak van coach. Wanneer je veel extra begeleiding krijgt, komt dit ten goede aan jou en je ontwikkeling.

Prijzen

Deze variëren, afhankelijk van de bovenstaande factoren tussen de € 495,- voor een dag tot € 13.000,- voor een 22-daagse opleiding. De gemiddeld erkende opleiding tot coach varieert tussen de € 4.500,- en de € 8.000,-

Prijzen bij TC Academy

De verschillende coaching opleidingen bij TC Academy kosten gemiddeld tussen € 5.150,- en € 6.250,- per opleiding. De literatuur die je nodig hebt, moet je apart aanschaffen en bedraagt ongeveer € 300,-

In de kosten voor een coachopleiding zitten ook:

- Intake en competentietest
- E-learning modules naast de opleiding
- 4-6 intervisiebijeenkomsten
- Coachgesprek(ken)
- Werken met een acteur
- Stage lopen (optioneel)
- Examen CPION
- Trainingsruimte en lunch
- Registratie Landelijk Register Deelnemers CPION

Kortingen op coachopleiding

Schrijf je je drie maanden voor de aanvang van de opleiding in? Dan ontvang je een korting van 5%. Daarnaast kun je de opleidingskosten (tot een maximum van €15.000,-) aftrekken van je inkomstenbelasting als je als particulier de opleiding betaalt.

Klaar om coach te worden?

Dan is het tijd om je in te schrijven voor een coachingsopleiding bij TC Academy. Je kunt kiezen voor onze Post HBO coachingsopleiding of Post HBO coachingsopleiding +. Wil je je specifiek richten op het coachen van kinderen? Dan is de Post HBO kindercoachopleiding iets voor jou. Wil jij mensen helpen bij het begeleiden in hun loopbaan? Schrijf je dan in voor onze loopbaancoachopleiding.


© 2024 TC Academy
designed & powered by AWINK Websolutions