Waarom een erkende opleiding? | BlogWaarom een erkende opleiding?

Het zou voor ons als mens geweldig zijn als we altijd precies weten wat de ander denkt en voelt. Het zou de communicatie veel gemakkelijker maken. Toch spelen we vaak verstoppertje en zijn we niet transparant in ons contact met anderen. Wat ik interessant vind is wat er voor nodig is om een ieder zo 'echt' mogelijk te laten zijn. Kan je eerlijk zijn? Naar jezelf, naar de ander en in interactie met elkaar?

Het is daarom dan ook de moeite waard om de voorwaarden te onderzoeken waarin iemand zich veilig en uitgenodigd voelt. Dit geldt zowel in individuele coachingsessies, als trainingen als dat je met teams werkt. Er zijn zowel bepaalde randvoorwaarden als ook gesprekstechnieken die hierin enorm kunnen helpen. Als je deze kennis en vaardigheden beheerst, heb je op zowel persoonlijk als zakelijk vlak een streepje voor op anderen.

Vaak krijgen wij de vraag waarin onze opleidingen verschillen van de concurrent. Belangrijk om te weten is dat je bij ons echt een erkende opleiding volgt en geen cursus of zelfontwikkeling programma. Het zijn beroepsopleidingen met een duidelijk lesprogramma. Zo vertelt oud-deelnemer en trainer Rogier Moed van TC Academy: "in het werkveld zijn niet veel mensen die een gedegen en erkende trainer opleiding of coach opleiding op hun CV hebben staan, hierdoor heb ik een streepje voor op anderen in mijn vak. Wat ik erg fijn vind aan een erkende diploma, is dat ik mij niet keer op keer hoef te bewijzen, het onderscheidende papiertje op zak zegt vaak al genoeg om met elkaar in gesprek te kunnen gaan".

Tijdens de opleidingen maak je op een inspirerende wijze kennis met de wereld van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Naast kennis, is vooral het leren doen erg belangrijk. Dit gebeurt dan ook vaak buiten de lesmomenten om. Het behalen van een erkende diploma coach/trainer of NLP Practitioner, kan je helpen bij het vinden van opdrachten. Rogier Moed: "binnen het bedrijf waar ik werk, sluit zowel mijn behaalde opleiding tot trainer als coach erg goed aan op mijn functie adviseur Organisatie Ontwikkeling. Het geleerde kan ik dagelijks erg goed toepassen, dit geeft een bepaalde zekerheid. Naast mijn vaste baan, ben ik ook werkzaam als freelancer. Door de opleiding heb ik mij kunnen specialiseren en bij het zoeken van opdrachten is dit enorm positief. Ik word nu zelf vaak ingehuurd als trainer door diverse bureaus en werk ook samen met andere cursisten van TC Academy, erg leuk!".


Hoe lang duurt een trainersopleiding gemiddeld?

Ben je benieuwd hoe lang een trainersopleiding gemiddeld duurt? En word je niet wijzer van een rondje op Google? Dat is niet gek;  [..]

© 2024 TC Academy
designed & powered by AWINK Websolutions